top of page
Wie We Zijn - Fien Leysen.jpg

Foto's © Fien Leysen

WIE WE ZIJN

Een piloot. Een ruimtevaarder. Een grootvader. 

 

In Wie We Zijn probeert Fien Leysen een antwoord te vinden op de vraag die in de titel luidt. Ze gaat op zoek naar wie ze is, in verhouding tot een ander, en tot zichzelf. Hoe veranderlijk is die identiteit, en hoe wankel soms. Wie We Zijn kijkt daarom ook naar waar we vandaan komen en waar we naartoe gaan, en hoopt via een persoonlijke zoektocht antwoord te kunnen geven op universele vragen.

 

Op scène worden tekst en beeld afgewisseld. Gesprekken met een ruimtevaarder en haar eigen grootvader die piloot was, vormen een kader voor de zoektocht.

Fien Leysen werkt een jaar lang bij Het nieuwstedelijk als ‘Jonge Maker’. Wie We Zijn is de opvolger van haar bejubelde eerste voorstelling Wat (niet) weg is.

Met dank aan de interviewgasten: Fredo De Smet, Jan De Coster, Rachel, Tom Hannes, Frank De Winne, Koen Leysen, Paul Verhaeghe, Johan Braeckman en Maarten Larmuseau. 

In de voorstelling wisselt tekst zich af met beeld. De beelden werden speciaal voor de voorstelling gemaakt en bestaan uit interviews en persoonlijk videomateriaal. Interviews, camera, en montage door Fien Leysen. De oude Super8 en 8mm fragmenten werden gefilmd door Gustaaf Vandaele.”

CREDITS

tekst, regie, spel Fien Leysen

muziek Bert Hornikx
dramaturgie Els Theunis 

scenografie Manu Siebens

coaching Adriaan Van Aken en Sara Vertongen

techniek Viktor Thys en Kishan Singh

productie Ellen Haesevoets

Booking: yesim.bektas@nieuwstedelijk.be

Speellijst

PERS over Wie We Zijn

Bekijk hier De Biechtstoel - De Zendelingen (GC 't Blikveld - Bonheiden)

Wie We Zijn is nu ook te koop als tekstboekje #526 bij De Nieuwe Toneelbibliotheek.
Bestel je exemplaar hier.

Een voorstelling van Het nieuwstedelijk en Fien Leysen

Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid.

"Leysen kan poëtisch raken, doseert perfect en prikkelt ook de gedachten. (...) Wie we zijn is misschien een brave, maar altijd boeiende reis tussen
de wijde wereld en het eigen nest."

- Gilles Michiels in De Standaard (23/09/2019)

"Fien Leysen doet het weer: op basis van interviews met wetenschappers en experts zoveel verschillende lijntjes uitwerpen dat het je duizelt, om ze dan vervolgens één voor één netjes binnen te halen en er een strik in te leggen met een ontroerend, persoonlijk verhaal. Prachtig."

- Stijn Devillé (19 september 2019)

bottom of page